26.08.2013

Slik kobler du datamaskinen til TVen

PC:
Har du en relativt ny pc/laptop er det sannsynligvis en HDMI-utgang på pcen, og en tilsvarende inngang på tven. Du trenger da bare en HDMI-kabel for å koble opp (denne får du kjøpt på Clas Ohlson, Elkjøp, etc.). Med denne kabelen i, trenger du kun å velge kilde på tv-en (akkurat som du velger om du skal se satelitt/kabeltv, se DVD eller spille Playstation), og så er du i gang.

Mer detaljert beskrivelse finner du på denne siden:
http://www.dinside.no/876723/saa-enkelt-kobler-du-pc-til-tv

Har du en eldre tv eller pc, så trenger du gjerne et adapter den ene eller andre veien, eller en annen type kabel. Spør der du kjøpte pcen eller tven, så hjelper de deg med å finne riktig adapter/kabel.

MAC:
Nyere macer er også utstyrt med HDMI-utgang, så for disse gjelder det samme som for pc med HDMI (se over). Har den ikke HDMI så får du kjøpt overgang fra skjermutgangen til HDMI – Clas Ohlson har bl.a. dette, og selvfølgelig Apple Store og Eplehuset. Dette er en god beskrivelse av framgangsmåten:

http://www.dinside.no/891111/saa-enkelt-kobler-du-mac-til-tv

Med macer med operativsystemet Mountain Lion er det også mulig å «speile» skjermen på tven ved hjelp av en funksjon som kalles Airplay Mirroring. For at dette skal fungere trenger du en liten svart boks som heter Apple TV.

IPAD/IPHONE:
Disse kan du også spille på tven via Apple TV og AirPlay.

ANDROID (telefon/nettbrett):
Det enkleste her er nok å kjøpe en Chromecast-plugg og streame via den. Den har ikke kommet til Norge ennå, men kan inntil videre kjøpes på eBay:
http://www.hardware.no/artikler/unboxing-google-chromecast/136388