26.09.2013

LAVKARBO-BRØD

Lavkarbo-brød er uten mel ( glutenfri) og spekket med nydelige frø og nøtter.

LAVKARBO Brød

150 g linfrø
150 g gresskarfrø
100 g kokosmel
75 g mandler
75 g cashewnøtter
5 egg
5 ss kokosolje eller olivenolje
1 ss kanel

Slik gjør du

  • Kjør kjerner og nøtter i blender/kjøkkenmaskin så mye som du ønsker. La gjerne noen av dem være hele eller veldig grovhakkede.
  • Rør alt sammen og hell deigen i en brødsform med bakepapir. Fyll deigen i formen til den er ca. 2 cm fra kanten.
  • Bak brødet i 45-60 minutter på 160 grader. Ta brødet ut av formen og la det avkjøle på en rist.

ET GODT TIPS

Konsistensen er generelt mindre samlet enn i et kornbasert brød, men hvis brødet blir FOR tørt/porøst, kan du:

  • tilsette mer væske
  • ev. bruke litt mer olje
  • bake med damp (en ildfast form i ovnen)
  • bruke høyere brødform
  • bake brødet i kortere tid

Forslag til Proteinrikt pålegg:

– Kokt skinke, kalkun pålegg

– Kylling

– Egg

– Laks/ørret

Velbekomme!