15.02.2015

«Opp av sofa´n gjengen» trener i trappa i Granåsen

Styggen på ryggen, shut the f… up!

Gjengen er igjen samlet til innsats med pust, pes og svette. Trappetrening i Granåsen står på treningsplanen denne dagen.

Kl er 20.30, det er mørkt, herlig nysnø, stjerneklart og gradestokken viser -6 grader.

Trappetrening i Granåsen har blitt en skikkelig «poppis» for de som ønsker å trene kondisjon, og styrke av rumpe og lår. I jobben min som Personlig Trener, tar jeg ofte med meg kunder opp hit.  Det er alltid like gøy å se endringene i ansiktsutrykkene deres. Fra de står å skuer opp den bratte trappa, til de er halveis og syra kommer i bena, og til de endelig er i mål etter x antall runder med  trappetrinn. Halvparten av oss starter  kanskje med en indre dialog som sier: «Yes, dette skal jeg klare!» I´m a f…. machine»! Bring it on!  Resten starer med en indre dialog som sier: «Nei huff!» «Dette klarer jeg ikke, det blir for tøft for meg». «Når jeg kjenner etter, så har jeg faktisk  litt vondt i ryggen også…».   Vi mennesker er rare sånn, vi liker å pushe våre grenser og mestre ting vi ikke har gjort før. Uansett hvordan vi i utgangspunktet velger å tenke og å motivere oss. Men vist du selv skal velge hvordan du vil motivere deg selv, så er det vel best å velge den offensive holdningen? Da har du iallefall litt mere energi til å gå på 100 %, å få «jobben gjort»!

2015-02-12 22.15.29-2

Nu kjør vi!

Det er sjelden jeg legger opp trappeøkta på forhånd. Spesielt når vi er en så stor gjeng, som akkurat på denne kvelden. Vi starter med å gå rolig opp til første avsats, for så å gå/jogge rolig ned og rundt tilbake til trappa. Her nede har jeg satt opp noen stasjoner hvor de skal trene overkropp og kjernemuskulatur før de på nytt skal opp trappa. Det er faktsik ingen sure miner, og ingen spørsmål om hvor mange runder vi skal kjøre. Jeg er imponert!

Her er øvelsene de kjører :

1) Max Push-ups

2) 10-15 Bicepscurl med strikk

3) 10-15 Skulderpress med strikk

4) Max tid på Planken

Så venter en ny runde opp trappa, så en til,  og en til… 

 

Siste runde!

Det er stjerneklart,  syra kommer og går i ben og legger og humøret er overaskende bra!

Torunn fra Sportypluss.no står nede ved trappa med stoppeklokka.  Hun har en skade i akilles, men stiller alikevel opp på trening som fotograf og tidtaker denne kvelden.

«Nå er det aller siste runde, folkens»! Dere skal gå eller jogge så raskt dere klarer i 1 min, før dere får en liten pause på 30 sek. Så kjører vi på, på nytt! Totalt fire runder med 1 min, ok? «Ja eller ja?», roper jeg. «Jaaaa», svares det sånn passe høyt.. «HVA»?, sier jeg. «JA, eller JA»? «JAAAAAAAAAA»! ropes det høyt denne gang. SUPERT!  Da er vi i gang!

Her er det ingen sure miner, bare max innsats og godt humør! Er det fordi vi er ute..?, har jeg ofte tenkt. Jeg tror faktisk det… Stjerneklar himmel eller tåke, sol eller vind, regn eller snø, kaldt eller varmt… Det spiller faktisk ingen rolle, når man først har kommet seg opp av sofa´n 🙂

 

Renate fra Trenpånett og Hanne fra Sportypluss

 

Renate&Hanne2

 

Sporty hilsen

Renate Bolland

Trenpånett.no