12.01.2014

Rens kroppen med sitron!

En forurenset kropp

Hver eneste dag utsetter vi kroppen vår for miljømessige toksiner, denne «forurensningen» skjer via pusten, huden og gjennom mat og drikke. Kroppen vår blir overbelastet, og  i tillegg har vi kanskje en stressende hverdag som er med på å bidra til en overload av vårt maskineri: kroppen vår. PH-verdien i kroppen vår blir sur. Dette kan igjen føre til betennelser og «vondter» i muskler og ledd.

Drikk sitron-vann

Sitron hjelper kroppen med å rense ut rester fra fordøyelsesprosessen. Sitronen er sur, men når den fordøyes så hjelper sitronsyren faktisk til med å gjøre cellene i kroppen mer basisk (alkalisk). Sitron inneholder sitrussyre, magnesium, bioflavonider, pektin, Vit C og kalsium. Disse er med på å lade immunnsystemet vårt, slik at kroppen er bedre rustet til å takle infeksjoner. Drikker du sitronvann så forbedrer du fordøyelsen og renser samtidig leveren! Varmt/lunket sitronvann hjelper faktisk også mot halsbrann, forstoppelse og oppblåsthet.

Sitron-vann hver morgen

Jeg anbefaler deg derfor å drikke et glass med fersk presset sitronsaft hver eneste morgen! Tilsett gjerne litt ingefær i vannet også! Da ingefær også er med å bidrar med en rensende effekt. Mere om ingefær kommer i et senere blogginnlegg;-)

Stress ned med en yoga time

Så var det dette med den stressende hverdagen da! Vi befinner oss ofte i tidsklemma, og  går med skuldrene trekt opp mot ørene, og vi puster grunnt. Selv om vi lever i en travel hverdag er det viktig for oss å stoppe opp å kjenne etter hvordan kroppen vår har det. Rett deg opp i ryggen, senk skuldrene og trekk pusten ned til magen! Sett av tid til å ta deg en yoga-time eller to i uka. Dette vil øke ditt velvære, føre til bedre bevegelighet og en bedre fordøyelse. Kroppen din blir i balanse, og du blir et gladere menneske!

Testbilde 3

Sunn hilsen Renate Bolland, www.trenpanett.no

 • Simen Wågen

  Hei
  Snakker du om safter fra en 1/2 sitron, eller en hel sitron eller kan man bruke en teskje fra en gul «soruteflaske».

  Simen

  • Renate Bolland

   Hei Simen:-)
   Det anbefales fersk sitron. Det er jo selvfølgelig litt smak og behag også 😉 Men saft fra 1/2 sitron er det som oftest anbefales 🙂 Har du prøvd det Simen?

   • Simen Wågen

    Ikke enda – skal gjøre et studia av meg selv og det skal være en del av det! Har lest hva sitrussaftene gjør med kroppen og vet jo at bl a Tony Robbins sine årlige kurs i London har fokus på dette

    • Renate Bolland

     Så spennende Simen! La oss få høre hvordan det går med studiet ditt da 🙂