Om Aktiv & Glad

Nyeste-29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AKTIV OG GLAer et verktøy som fremmer fysisk aktivitet og en gladere skolehverdag . Fysisk aktivitet og psykisk helse henger sammen. Hensikten er å bruke ”Aktiv og Glad” som et verktøy for å oppnå en bedre skolehverdag både fysisk og psykisk. Tilstedeværelse hjelper barna å akseptere, og forholde seg til seg selv og andre. På denne måten får barna en stødig plattform og klarer i større grad å utvikle sitt potensiale i en hektisk hverdag.

 

Ta kontakt for 14 dagers Gratis prøveperiode for din skole: post@aktivogglad.no

Alle lærere og SFO ansatte kan da ta i bruk dette produktet.

Elevene kan også benytte seg av dette hjemme helt gratis, så fremt skolen er medlem av Aktiv og Glad. 

 

Anbefalinger fra Helsedirektoratet: Regelmessig fysisk aktivitet er nødvendig for normal vekst og utvikling. Barn og unge bør være i variert fysisk aktivitet minst 60 minutter hver dag. Aktiviteten kan deles opp i bolker av ti minutters varighet.

 

bilde pikeogtavle

Pilotprosjekt på Ranheim Skole

AKTIV:

Inneholder en rekke ”Glad-danser” og styrke/holdningsøvelser som spilles av via vår nettside. Disse er spilt inn blant annet av våre dyktige barneinstruktører. Barn motiveres av barn. Vi har danser og styrke/holdningsøvelser som er tilpasset 1-4 trinn og 5-7 trinn. Personlig Trener, fysioterapeut , barne- og ungdomsarbeider og gruppekoordinator står bak regien av ”Aktiv”.

 

FORDELER MED AKTIV:

 

 

HENSIKT MED AKTIV: Å tilrettelegge for mere fysisk aktivitet, med danser og styrke/holdningsøvelser i en stillesittende skolehverdag. Ved å bruke Aktiv & Glad i skoletida, når man ut til de mest inaktive barna.  ALLE deltar ★

 

 

kids

 

 

PROBLEMSTILLING: Om lag 70 000 barn og unge har psykiske lidelser som krever behandling. Blant 6-12 åringer er hyperaktivitet, konsentrasjonsvansker og atferdsforstyrrelser vanligst. «HELSEDIREKTORATET»

 

GLAD (TILSTEDE): Inneholder en rekke lydfiler som spilles av via vår nettside. Her finnes sansefortellinger/mindfullness og avspenningslydfiler. Forfatter og sykepleier står bak stemme og regi. Tilpasset alle trinn.

 

FORDELER MED GLAD:

HENSIKT MED GLAD:

– SANSEFORTELLINGER: Hensikten med sansefortellinger  er å bevistgjøre barn på egne sanser , øke tilstedeværelsen  og gi dem en trygg plattform som gjør barna bedre rustet til å møte hverdagenens utfordringer.

AVSPENNING/PUST UT:  Hensikten med avspenning/pust ut er å bevisstgjøre barna på egen kropp, og lære barna å bruke pusten som et redskap til å mestre en stressende hverdag. Gode avspenning/pusteøvelser har også en god effekt på forebygging av muskelspenninger i nakke, rygg og bryst.

 

TIPS TIL BRUKSOMRÅDER FOR  AKTIV OGLAD:

 

Her ser dere et eksempel på en skoledans for 1-4 trinn:

 

 

Kan dette være noe for din skole ? For mer info og gratis prøveperiode, ta kontakt med Renate på e-post: post@trenpanett.no eller mobil: 95768487 . Vi kommer gjerne innom for en prat og presentasjon av  prosjektet.